Hae
Sanna Laitinen

Nimiäisten suunnittelua

 

 

Täällä on nyt päätetty nimiäispäivä, ja nimihakemus laitettu maistraatille. Mietin vielä paperin postittamishetkellä, että olisiko pitänyt ihan pienenpieni muutos vielä väkertää nimeen, mutta annoin periksi alkuperäiselle suunnitelmalle. Meidän pojalle tulee IHANA nimi. <3

Nimiäisiä siis suunnitellaan parhaillaan. Ne on määrä pitää eräänä sunnuntaipäivänä kauniissa paikassa. Tapahtuman runko näyttää toistaiseksi tältä:

Tapahtuman runko

* Vieraat saapuvat
* Tervetuliaispuhe ja kummien julkistaminen
* Juhlapuhe
* Vauvan nimen julkistaminen
* Musiikkiesitys
* Ruokailua, kahvittelua, pientä ohjelmaa

Kyseessä taitaa olla kummankin suvun ensimmäiset nimiäiset. Nimensä mukaisesti juhlimme siis pienen omaa nimeä, ilman kristillistä kastetta. Erosin kirkosta viitisen vuotta takaperin, ja itse en koe luontevaksi että pappi tulisi tilaisuuteen kastamaan vauvan kristinuskoon – vaikka kasteella onkin kummassakin suvussa pitkät ja rakkaat perinteet.

Jotakin perinteikästä silti haluamme tuoda tilaisuuteen. Yksi on kastepuku, joka on ollut miehellänikin yllä hänen kastetilaisuudessaan. Toinen on tapahtumapaikka – siellä minut on kastettu. Ehkä nimessäkin on mukana joitakin perinteitä.

Kolmantena perinteet näkyvät tarjoiluissa – käytämme Koillis-Tampereella sijaitsevan Mikon Leivän palveluita, yksityisyrittäjän taituruutta ja paljon teemme myös itse. Mikon Leivän tarjoiluitaan on minun puolen suvun juhlissa – ainakin omilla vanhemmillani – näkynyt ihanien sydänpikkuleipien osalta melkein juhlassa kuin juhlassa.

 

 

Tarjolla on:

Ruokaisaa pastasalaattia
Runsaan värikästä vihersalaattia
Leipä, levite
Cocktailpiirakoita ja munavoita

Alkoholittomat virvokkeet

Nimiäiskakku
Mokkapalat
Sydänpiparit
Kahvi, tee

Juhla alkaa siis vanhempien, eli meidän, tervetulotoivotuksella. Esittelemme kummit ja kerromme tilaisuuden kulusta.
Pyysin omaa isääni pitämään tilaisuuden varsinaisen juhlapuheen, ja ihanaa että isä suostui! Vauvan isänisänäiti saa avata kirjekuoren, ja lukea kortista paljastuvan nimen. Siskoni yhtye Kortteli75 tunnelmoi seremonian päätteeksi.

Suunnittelin myös polaroid-kameran mukaanottamista; olisi ihanaa tallentaa sekä vieraille että vauvalle monenlaisia muistoja tilaisuudesta. Säästän muutenkin vauvaa varten esimerkiksi ultrakuvoa, neuvolakortin ja muita pieniä ihania juttuja vauvakirjan mukana, johon lapsemme voi sitten isompana tutustua.

Myös vieraskirja olisi ihanaa ottaa juhlaan mukaan – vieraat voisivat kirjoittaa kirjaan vauvalle terveisiä ja onnittelut, sekä ehkä vanhemmille vinkkejä ja tsemppejä. 😉

Vaikka kyseessä onkin ”vain” nimiäiset ilman perinteikästä kastetilaisuuden kaikua, haluaisin luoda tilaisuudesta herkän ja lämpimän kahden suvun kohtaamisen, sellaisen arvokkaan tilaisuuden, mutta pienellä pilkkeellä silmäkulmassa. Nyt kun juhlassa ei ole ulkopuolista seremoniamestaria, on kahdella suvulla mahdollisuus luoda tilaisuudesta aivan omannäköisensä.

Kaikki vinkit onnistuneisiin nimiäisiin, niitä otan vastaan! 😀

Sanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *