Hae
Sanna Laitinen

Bugaboo Fox – kamala ostokokemus, ihanat vaunut

 

Lastentarvikkeiden viidakko ummikolle on kuin alkaisi opetella uutta kieltä. Otetaan nyt vaikka vaunut – mitä ihmettä tarkoittaa yhdistelmävaunut? Mitä tekee kääntyvillä etupyörillä? Mikä ihme on heittoaisa?

Ja sitten kaikki nämä merkit – on sataa sorttia kaiken maailman Britaxia, Cybexia ja Emmaljungaa. Törmäsin vahingossa myös Bugaboo-merkkiin kun kesällä kauhuissani googlettelin lisätietoa vaunuista. Mistä sitä muka tietää, mitkä on itselle parhaat ja millaisia ominaisuuksia löytyy?

Vaunuja testaamassa

Tampereen Kalevassa sijaitsevassa Vauvatalo Johannassa bongasin Bugaboo-vaunuja myös myynnissä, ja raahasin Joninkin useampaan otteeseen kiertämään liikkeitä, niin Tampereella kuin Espoossakin, ja testaamaan vaunuja. Tyhmistä kysymyksistä ei ollut pulaa. Mitkä ihmeen vaunut me valitaan – autoillaan paljon, minä pyörin paljon kauppakeskuksissa, minä asun ihan ydinkeskustassa ja Joni melkein korpikuusen kannon alla. Lisäksi vaunujen pitäisi joten kuten mahtua meidän minikauppakassien kokoisiin Yariksiin.

Bugaboothan ne voitti mun kisan, Joni valitsi Espooseen Emmaljungat. Bugaboot menee rungosta todella pieneen kasaan ja on ainakin tällä muutaman viikon näppituntumalla helppo koota ja pistää pakettiin auton takakonttiin. Vaunut ovat kulkeneet niin autossa kuin junassakin jo, ja yksin sain ihan hienosti roudattua vauvan, vaunut ja matkalaukun Tampereen rautatieasemalta kotiinkin asti!

 

Turvakaukalo kiinni vaunurunkoon

Ostin vaunuihin myös adapterit, joilla saadaan Maxi-Cosi -turvakaukalo kiinni vaunujen runko-osaan silloin kun vaunukoppaa tuntuu turhalta kantaa mukana. Tietenkään kaukalossa ei voi makuuttaa lasta määräänsä pidempää aikaa, ja ehkä kirjoitankin myöhemmin sydäntäraastavasta inhostani melkein kaikkia turvakaukaloita – myös tätä meidän Pebble Plussaa – kohtaan. Miksi kaukalot ovat tuollaisia inhottavia kuppeja, missä lapsi rötköttää selkä pyöreänä?

 

Rahansäästöä

Ajattelin vaunuhankinnoissani olla näppärä ja tilata kruiserit hollantilaisesta nettikaupasta, olinhan googletellut suomalaisten mimmien blogipostauksia ja hyviä kokemuksia hollantilaisista lastentarvikeverkkokaupoista. Minun valintani vaunukaupaksi osui Baby Max -nimiseen verkkokauppaan. Jo tässä vaiheessa vahvasti varoitan, etten suosittele tilaamaan ko. kaupasta, ellet halua odottaa tilaustasi todella pitkään.

Tilasin vaunut huomattavasti edullisempaan hintaan, rahtikuluineen, keski-eurooppalaisesta nettikaupasta kuin mitä Suomessa olisin pulittanut kivijalkaliikkeeseen. Nyt harmittelen tätä päätöstä, miksen tukenut suomalaista yrittäjyyttä ja saanut osakseni parempaa palvelua? Tilauksen tein elokuun alussa, ja maksoin tilauksen luottokortilla. Sain tilausvahvistuksen sekä toimitusaika-arvion muutaman viikon päähän, ja jäin innoissani odottamaan isoa lähetystäni.

 

 

Kun kaikki ei menekään kuten toivoin

Parin viikon päästä sain kohteliaan ja pahoittelevan sähköpostiviestin, jossa kerrottiin että vielä joudutaan odottelemaan kaksi viikkoa, jotta saadaan vaunut lähtemään. Laitoin takaisin ystävällisen viestin – ei hätää. Täällä odotetaan vaunuja innolla!

Kului taas kolmisen viikkoa, ja sain uuden sähköpostiviestin – tilaukseni toimitetaan minulle parin viikon sisällä. Vastasin uudelleen: kiitos ilmoituksesta, odotan innoissani vaunujen saapumista.

Sittenpä ei kuulunutkaan enää mitään, ei vaunuja, ei viestejä. Aloin siis itse kyselemään tilaukseni perään. Välillä sain nopeita vastausviestejä, toisinaan taas en mitään vastausta. Lopulta kun ilmoitin, että teen reklamaation luottokorttiyhtiölleni jotta saisin rahani takaisin, lähetettiin minulle tilauksen ensimmäinen osa marraskuun alussa. Tällöin vaunuja oli odotettu yli kymmenen viikkoa!

Täysin vastaavan tarinan voisin kertoa jälkitoimitukseen jääneistä tuotteista: lupauksia aikataulusta joita verkkokauppatoimija ei saanut pidettyä. Lopulta sain melkein kaikki tilaamani tuotteet joulukuun puolivälissä – eihän niitä odoteltu kuin vajaat kuusi kuukautta. Pisteenä iin päällä yksi osa jäi edelleen puuttumaan toimituksesta.

En jaksanut enää vääntää. Aivan sama, vaikka harmittaakin. Tulen joka kerta huonolle tuulelle, kun joudun lähettämään kauppaan viestiä.

Onneksi kuitenkin en joutunut suoranaisen huijauksen kohteeksi, verkkokaupan toiminta vain oli todella takkuisaa. Toivottavasti he pystyvät palvelemaan muita paremmin. Vaunumme joka tapauksessa ovat aivan ihanat, ja sopivat meille kaupunkiolosuhteisiin oikein hyvin. Pisteet todellakin saa helposti todella pieneen kasaan menevä runko-osa, joka on ollut ihan älyttömän hyvä juttu meidän pienen auton ja huonojen säilytystilojen kanssa.

 

Millaiset vaunut teille valikoitui? Tilasitko netistä vai ostitko kivijalkaliikkeestä?

 

Sanna

11 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Voi ei. Inhottavaa! Tee ihmeessä reklamaatio! Meillä Britax smilet. Toimineet tosi hyvin. ?

  • sannalaitinen kirjoitti:

   Mä taidan tyytyä häpeämään omaa toimintaani, kun en vaan ostanut kivijalkaliikkeestä. Opin kerrasta 😀

 2. Anne-Mari kirjoitti:

  Hei,

  Täällä ihan vastaava tilanne. Itse odotin vuosi sitten Buffaloita n. 4 kk, eli tilasimme syyskuun alussa ja tuli paria päivää ennen jouluaattoa. Ystäväni tilasi tänä vuonna Donkeyt ja myös sama juttu. Tiesi mitä odottaa, joten oli aikaisin liikkellä ja sai ”viivästys korvaukseksi” osan rahoista takaisin. Olisipa itsekkin aikoinaan tiennyt, niin olisin osannut pitää puoleni paremmin. Sama Baby max kauppa siis kyseessä ja varmasti sama mies henkilö, kenen kanssa monta mailia tuli lähetettyä. :/
  T. Anne-Mari https://www.lily.fi/blogit/annemarin-paivat

  • sannalaitinen kirjoitti:

   Ihan tosi! Voi hemmetti nyt. Nettisivuillakin luvataan ihan parin viikon toimitusaikaa. Onpa nyt taas vähän enemmän huijattu olo. Tätä suuremmalla syyllä hankin kaikki jatkossa kivijalasta..

 3. Anni E kirjoitti:

  Moi!

  Etsiskelin kokemuksia näistä vaunuista ja eksyin sun blogiin. Ainoa mitä itse enää epäröin, on vaunujen kulku loskassa ja lumessa. Millaisia kokemuksia teillä on? Onko eturenkaat riittävän isot että kulkee sujuvasti vaikka sohjossa ja lumessa?

  • sannalaitinen kirjoitti:

   Moi Anni! Mä oon kovasti tykästynyt meidän Foxeihin – ihan pahimmassa loskasäässä kulkevat kyllä huonosti. Meillä on Espoon kodissa Emmaljungat, jotka ovat riittävän järeät kulkemaan ihan missä tahansa kelissä (näin kesällä vähän liian järeät). Muoviosat tuntuvat Foxeissa vähän pilipaleilta – varovainen saa siis muotivaunujen kanssa olla.
   Mutta menevät pieneen tilaan, helppokäyttöiset. Olen tykännyt ja voin suositella esimerkiksi kaupunkivaunuiksi.

 4. Minna kirjoitti:

  Heippa. Me olemme tilanneet kolmet rattaat (Bugaboot) kolmena eri kertana Hollantilaiselta Baby Plussalta ja lisäksi myös muuta sälää heiltä ja ei voi kuin kehua. Myös takuuasiat heillä on hoidettu aina mallikkaasti. Sähköposteihinkin vastataan lähes aina tuntien sisään.

  Kun ensimmäisiä rattaita olimme hankkimassa niin Helsingissä ei ollut kuin 2 liikettä jotka Bugaboota myivät. Toisessa ko.rattaita ei ollut silloin saatavilla ja tilausaika oli pitkä. Toisesta (vaunu-aitta) saimme valitettavasti niin luokatonta ja jopa törkeää palvelua että päädyimme siksi tilaamaan ulkomailta. Ja vielä huomattavasti halvemmalla.

  Googlettelimme pitkään kokemuksia siitä mistä ne kannattaa tilata ja tuosta Baby Maxista löysimme todella paljon jo vuonna 2014 huonoja kokemuksia. Ihmettelen että et ollut niihin törmännyt. Mutta tuota Baby Plussaa voin lämpimästi suositella kaikille. Useat tuttuni ovat sieltä myös rattaansa tilanneet.

 5. Heini kirjoitti:

  Hei! Meillä yhtä ikävä kokemus, joka ei unohdu. Siis sama Bany Max, mutta ajankohta syksy 2016. Ajattelin silloin, että meille kävi vain harvinaisen huono tuuri. Odottelimme tilausta useamman kuukauden, jolloin turhauttavaa sähköpostisäätämistä käytiin viikko toisensa perään enimmäkseen minun aloitteestani. Vaunuja ei tullut koskaan, ja lopulta sain mitätöityä tilauksen ja rahat takaisin, kun ilmoitin ottavani yhteyttä paikallisiin viranomaisiin. Vaunut ostettiin sitten loppujen lopuksi Hgistä, ja vauvakin oli jo mukana siinä vaiheessa koepötköttämässä tulevaa menopeliä.
  Surkeaa, että kyseisen nettikaupan toiminta toistuu vuodesta toiseen samanlaisena.

  • sannalaitinen kirjoitti:

   Voi ei. 🙁 Ikävä kuulla että vastaavia kokemuksia löytyy… onneksi vaunuja saa lähempääkin kuin Hollannista! 😀

 6. Jasmin kirjoitti:

  Minä tilasin samasta kaupasta upeat Foxit viime syksynä. Lopulta tilaus venähti kahdella kuukaudella, mutta siinä välissä ehdin itsekin muuttaa alkuperäistä tilaustani (vaihdoin rungon värin). Sain myös sovittua toimituksen kuukautta myöhemmäksi, sillä pelailin siten takuun alkamisajankohdan lähemmäksi vauvamme syntymää. Kommunikoin 90 % saman myyjän kanssa, joka vastasi ripeästi ja ystävällisesti kaikkiin kysymyksiini ja toteutti myös tilaukseni päivityksen.
  Luin netistä kyseisen verkkokaupan kokemuksia etukäteen ja osasinkin varautua pitkään toimitusaikaan. Halusin kuitenkin uniikimmat, kauniin väriset (kangas, kuomu & kahvat) vaunut ja ne myös sain. Vastaavista valinnoistani olisin joutunut Suomessa pulittamaan älyttömiä summia extraa. On sanomattakin selvää, että olen erittäin tyytyväinen kyseiseen verkkokauppaan. Suosittelen, mikäli kärsivällisyyttä löytyy, eikä vaunuilla ole tulenpalava kiire. ?

  • sannalaitinen kirjoitti:

   Tuo on kyllä hyvää palvelua, että sait vaihdettua ”lennosta” tilauksesi yksityiskohtia!
   Googlettelin tosiaan viikkotolkulla ennen tilauksen tekemistä, ja olen edelleen sitä mieltä että verkkokauppa toimii väärin ilmoittaessaan valheellisesti lyhyemmän toimitusajan, eikä suostu kertomaan totuutta reaalitoimitusajasta edes inttämällä. Jos haluaa säästää ja odottaa (minun tilauksestani jäi vielä yksi osa tulematta kokonaan), tätä ostostapaa voi suositella. Minä hoidan jatkossa ostokseni suomalaisesta kivikaupasta ja autan samalla kanssayrittäjää.
   🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *