Hae
Sanna Laitinen

Bugaboo Fox – kamala ostokokemus, ihanat vaunut

 

Lastentarvikkeiden viidakko ummikolle on kuin alkaisi opetella uutta kieltä. Otetaan nyt vaikka vaunut – mitä ihmettä tarkoittaa yhdistelmävaunut? Mitä tekee kääntyvillä etupyörillä? Mikä ihme on heittoaisa?

Ja sitten kaikki nämä merkit – on sataa sorttia kaiken maailman Britaxia, Cybexia ja Emmaljungaa. Törmäsin vahingossa myös Bugaboo-merkkiin kun kesällä kauhuissani googlettelin lisätietoa vaunuista. Mistä sitä muka tietää, mitkä on itselle parhaat ja millaisia ominaisuuksia löytyy?

Vaunuja testaamassa

Tampereen Kalevassa sijaitsevassa Vauvatalo Johannassa bongasin Bugaboo-vaunuja myös myynnissä, ja raahasin Joninkin useampaan otteeseen kiertämään liikkeitä, niin Tampereella kuin Espoossakin, ja testaamaan vaunuja. Tyhmistä kysymyksistä ei ollut pulaa. Mitkä ihmeen vaunut me valitaan – autoillaan paljon, minä pyörin paljon kauppakeskuksissa, minä asun ihan ydinkeskustassa ja Joni melkein korpikuusen kannon alla. Lisäksi vaunujen pitäisi joten kuten mahtua meidän minikauppakassien kokoisiin Yariksiin.

Bugaboothan ne voitti mun kisan, Joni valitsi Espooseen Emmaljungat. Bugaboot menee rungosta todella pieneen kasaan ja on ainakin tällä muutaman viikon näppituntumalla helppo koota ja pistää pakettiin auton takakonttiin. Vaunut ovat kulkeneet niin autossa kuin junassakin jo, ja yksin sain ihan hienosti roudattua vauvan, vaunut ja matkalaukun Tampereen rautatieasemalta kotiinkin asti!

 

Turvakaukalo kiinni vaunurunkoon

Ostin vaunuihin myös adapterit, joilla saadaan Maxi-Cosi -turvakaukalo kiinni vaunujen runko-osaan silloin kun vaunukoppaa tuntuu turhalta kantaa mukana. Tietenkään kaukalossa ei voi makuuttaa lasta määräänsä pidempää aikaa, ja ehkä kirjoitankin myöhemmin sydäntäraastavasta inhostani melkein kaikkia turvakaukaloita – myös tätä meidän Pebble Plussaa – kohtaan. Miksi kaukalot ovat tuollaisia inhottavia kuppeja, missä lapsi rötköttää selkä pyöreänä?

 

Rahansäästöä

Ajattelin vaunuhankinnoissani olla näppärä ja tilata kruiserit hollantilaisesta nettikaupasta, olinhan googletellut suomalaisten mimmien blogipostauksia ja hyviä kokemuksia hollantilaisista lastentarvikeverkkokaupoista. Minun valintani vaunukaupaksi osui Baby Max -nimiseen verkkokauppaan. Jo tässä vaiheessa vahvasti varoitan, etten suosittele tilaamaan ko. kaupasta, ellet halua odottaa tilaustasi todella pitkään.

Tilasin vaunut huomattavasti edullisempaan hintaan, rahtikuluineen, keski-eurooppalaisesta nettikaupasta kuin mitä Suomessa olisin pulittanut kivijalkaliikkeeseen. Nyt harmittelen tätä päätöstä, miksen tukenut suomalaista yrittäjyyttä ja saanut osakseni parempaa palvelua? Tilauksen tein elokuun alussa, ja maksoin tilauksen luottokortilla. Sain tilausvahvistuksen sekä toimitusaika-arvion muutaman viikon päähän, ja jäin innoissani odottamaan isoa lähetystäni.

 

 

Kun kaikki ei menekään kuten toivoin

Parin viikon päästä sain kohteliaan ja pahoittelevan sähköpostiviestin, jossa kerrottiin että vielä joudutaan odottelemaan kaksi viikkoa, jotta saadaan vaunut lähtemään. Laitoin takaisin ystävällisen viestin – ei hätää. Täällä odotetaan vaunuja innolla!

Kului taas kolmisen viikkoa, ja sain uuden sähköpostiviestin – tilaukseni toimitetaan minulle parin viikon sisällä. Vastasin uudelleen: kiitos ilmoituksesta, odotan innoissani vaunujen saapumista.

Sittenpä ei kuulunutkaan enää mitään, ei vaunuja, ei viestejä. Aloin siis itse kyselemään tilaukseni perään. Välillä sain nopeita vastausviestejä, toisinaan taas en mitään vastausta. Lopulta kun ilmoitin, että teen reklamaation luottokorttiyhtiölleni jotta saisin rahani takaisin, lähetettiin minulle tilauksen ensimmäinen osa marraskuun alussa. Tällöin vaunuja oli odotettu yli kymmenen viikkoa!

Täysin vastaavan tarinan voisin kertoa jälkitoimitukseen jääneistä tuotteista: lupauksia aikataulusta joita verkkokauppatoimija ei saanut pidettyä. Lopulta sain melkein kaikki tilaamani tuotteet joulukuun puolivälissä – eihän niitä odoteltu kuin vajaat kuusi kuukautta. Pisteenä iin päällä yksi osa jäi edelleen puuttumaan toimituksesta.

En jaksanut enää vääntää. Aivan sama, vaikka harmittaakin. Tulen joka kerta huonolle tuulelle, kun joudun lähettämään kauppaan viestiä.

Onneksi kuitenkin en joutunut suoranaisen huijauksen kohteeksi, verkkokaupan toiminta vain oli todella takkuisaa. Toivottavasti he pystyvät palvelemaan muita paremmin. Vaunumme joka tapauksessa ovat aivan ihanat, ja sopivat meille kaupunkiolosuhteisiin oikein hyvin. Pisteet todellakin saa helposti todella pieneen kasaan menevä runko-osa, joka on ollut ihan älyttömän hyvä juttu meidän pienen auton ja huonojen säilytystilojen kanssa.

 

Millaiset vaunut teille valikoitui? Tilasitko netistä vai ostitko kivijalkaliikkeestä?

 

Sanna

4 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Voi ei. Inhottavaa! Tee ihmeessä reklamaatio! Meillä Britax smilet. Toimineet tosi hyvin. 😍

  • sannalaitinen kirjoitti:

   Mä taidan tyytyä häpeämään omaa toimintaani, kun en vaan ostanut kivijalkaliikkeestä. Opin kerrasta 😀

 2. Anne-Mari kirjoitti:

  Hei,

  Täällä ihan vastaava tilanne. Itse odotin vuosi sitten Buffaloita n. 4 kk, eli tilasimme syyskuun alussa ja tuli paria päivää ennen jouluaattoa. Ystäväni tilasi tänä vuonna Donkeyt ja myös sama juttu. Tiesi mitä odottaa, joten oli aikaisin liikkellä ja sai ”viivästys korvaukseksi” osan rahoista takaisin. Olisipa itsekkin aikoinaan tiennyt, niin olisin osannut pitää puoleni paremmin. Sama Baby max kauppa siis kyseessä ja varmasti sama mies henkilö, kenen kanssa monta mailia tuli lähetettyä. :/
  T. Anne-Mari https://www.lily.fi/blogit/annemarin-paivat

  • sannalaitinen kirjoitti:

   Ihan tosi! Voi hemmetti nyt. Nettisivuillakin luvataan ihan parin viikon toimitusaikaa. Onpa nyt taas vähän enemmän huijattu olo. Tätä suuremmalla syyllä hankin kaikki jatkossa kivijalasta..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *