Hae
Sanna Laitinen

Täydellisen lomamajoituksen metsästys

 

Voi hyvää päivää, miten paljon enemmän perheen kanssa reissatessa täytyy miettiä majoitusasioita! Ennen sitä vain klikkasi AirBnb:stä kivoimmannäköisen (ja kokonaistaloudellisesti edullisimman) kämpän, sen suuremmin miettimättä. Entä nyt kun on pieni vauva matkassa mukana?

No ensinnäkin tuo tavarapaljous on aivan hirveää, mikä meillä on mukana! En ole ikinä pakannut itselleni näin vähän matkatavaraa mukaan, vaikka aiemmin matkustin pelkillä käsimatkatavaroilla. Samaan aikaan en ole ikinä reissannut näin ison tavaramäärän kanssa.

Eino-vauvalle on oma käsimatkatavaralaukku. Mulle, Jonille ja Einolle yhteinen pieni ruumalaukku. Mulle ja Jonille pienet käsimatkatavaraveskat. Einon turvakaukalo, ja vaunujen jäätävänkokoinen lentosäkki (ja onneksi taidettiin vielä rikkoa meidän Hollannista erittäin huonolla ostokokemuksella hankitut Bugaboot… Voi perjantai kun voi ärsyttää! Miksi kaikki menee aina samaan aikaan rikki?). Miettikää kaksi aikuista kantamassa tuota määrää, ja vauvaa, terminaalien halki. Entä miten kamppeet mahtuu vuokra-autoon?

Onneksi mahtui, ja perillä ollaan! Onneksi matkustaminen meni tosi levollisesti, kuten viime kirjoituksessakin kerroin.

 

 

No sitten se majoittumisaspekti. Tehdessäni tammikuussa työpäivän asiakkaani toimistolla, tulin samalla kysyneeksi vinkkejä lasten kanssa reissaamiseen. Onneksi kysyin, niin osasin ottaa huomioon pari asiaa.

Vauva nukkuu päiväunia ja menee aikaisin nukkumaan. Haluanko viettää iltani hiljaa hiiskumatta pienessä hotellihuoneessa? Majoituksen ensimmäisiksi kriteereiksi valikoitui siis terassi, parveke tai oma piha – ja ehkä lisähuonekin.

No, puolivuotias vauva jo syö jonkin verran kiinteitä ruokia. Haluammeko säilyttää ruokia omassa jääkaapissa? Missä lämmitämme ruoan? Miten astioiden tiskaus hoituu? Majoituksessa on siis oltava keittiö.

En tiedä teidän jälkikasvusta, mutta meidän esikoinen puklaa minkä kerkiää. Ainakin pelkkää maitoa syötyään. Myös niskapaskat ovat arkipäivää. Pyykkäysmahdollisuus on siis välttämätön. Varsinkin kun itselle tuli pakattua mukaan niin vähän vaatteita…

Lisäksi paikan päällä pitäisi päästä pysäköimään auto loman ajaksi. Tämäkään ei ole varsinkaan kaupunkien keskustoissa aina ihan itsestäänselvää.

No, välttämättömyyksien jälkeen seuraa ”olisi ihan kiva”-lista…

Työtä tehdään täältäkin – en vaan osaa vielä organisoida työhommiani niin, ettei yhtään mitään jäisi matkan ajalle to do -listalle. Ihan vähän vaan näpsyttelen silloin kun pojat nukkuu päiväunia. Wifi olisi siis kiva.

Sen lisäksi Etelä-Ranskassa on kesäkuussa jo kuuma. Uima-allas olisi ihan kiva lisä pihalle.

Ja oma rauha. Tapahtumissa on aina ihmisvilinässä ja kiireessä ja hälinässä. Haluan omaa rauhaa. Joo, tämä siirtyi heti prioriteettilistassa tooodella korkealle.

Hieno näköala olisi myös kiva.

Airbnb-asunnot taitaa olla siis Bed and breakfastien lisäksi meille sopivimpia vaihtoehtoja, huoneistohotelleja ja hotellihuoneita kurkin, mutta edellämainitut välttämättömyydet eivät ihan toteutuneet, ja hinnat ovat silti aivan pilvissä.

Ja löytyihän meille, kaksi aivan ihanaa majoitusta matkan ajalle. Ensimmäinen on ainakin aivan unelmien täyttymys.

Jäikö listasta jotain uupumaan? Millaisia muita asioita ottaisit huomioon? (Esimerkiksi esteettömyys olisi muuten kiva… mutta porrastreenit kasvattaa kuntoa 😀 )

Ja entä sitten kun lapsi kasvaa ja alkaa liikkua – sitten tarvitaan uima-altaan ympärille aita, ja mitähän kaikkea vielä 😀 Miten te äidit ja isät pidätte jälkikasvunne (ja itsenne) hengissä myös lomamatkoilla?

Sanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *