Hae
Sanna Laitinen

Jouduin aloittamaan täysin alusta

Äidiksi tuleminen on maailman mullistava kokemus, myös kropan kannalta. Muista en tiedä, mutta minä olen saanut opetella tutustumaan omaan kehooni uudestaan – en voi enää ollenkaan olla varma, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Koen että raskaus, synnytys ja kaikki mitä äitiyteen liittyy, hormonimyrskyistä lähtien, ovat tehneet aivan valtavan hyvää keholleni. Kaikista yöherätyksistä, univeloista ja kehnoista vauvan kanniskeluasennoista huolimatta koen voivani paremmin kuin koskaan. Iho voi todella hyvin (aiemmin kärsin pahasta aknesta) ja endometrioosi tuntuu pysyvän todella hyvin aisoissa.

Treenien osalta olen päässyt, tai joutunut, aloittamaan aivan alusta. Kun kerroin että opettelen tuntemaan kehoni uudestaan, se todella tarkoittaa sitä. Synnytyksen jälkeen harva osa kropasta toimii samalla tavoin kuin ennen.

Syvien vatsalihasten ja lantionpohjan lihasten aktivointia harjoittelin ihan aluksi. Kun tuntuma löytyi, siirryin kuntosalin puolelle (harvakseltaan). Se on niin raivostuttavaa, kun ne ihan tutut liikkeet tuntuivatkin yhtäkkiä aivan mahdottomilta suorittaa. Keskivartalon tuen ollessa puutteellinen, tuntui esimerkiksi reisien ja pakaroidenkin aktivoiminen olevan työn ja tuskan takana.

Myös imetys vaikuttaa hormonitoimintaan niin, etten ole päässyt vieläkään ihan samalla tavalla treenaamaan lisävastusten kanssa kuin aiemmin. Toisaalta onkin mielenkiintoista kokeilla, kuinka tarkasti saa aktivoitua vaikkapa ryhtilihaksia ihan vain oman kehon painolla, tosi pienillä liikkeillä.

Ulkoisesti olen ihan entisissä mitoissani, mutta edelleen treeneissä saan kiinnittää ekstrahuomiota tekniikkaan. Olenkin siirtynyt Tikis-treeneissäni sinne kotitreeniliikkeiden puolelle. Treenikaverit, jos Sykkeellä näette mut vemputtelemassa kyykkyjä ilman lisävastuksia, toivotan sut tervetulleeksi mukaan! 😀

Millaisia treenejä siellä ruudun toisella puolella tehdään?

Sanna

 

Kurkkaa myös:  Vatsalihasten erkauman kuntoutus: 3 ensimmäistä treeniliikettäni

Sannan Instagram

Sannan Facebook

Kirjoittaja on puhuja ja juontaja, joka suhtautuu esiintymiseen, oppimiseen ja hyvinvointiin intohimoisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *